Over Ons

Wij zijn Thijssen Emans

Thijssen-Emans is uitgegroeid van een handelsonderneming tot een veelomvattend recyclingbedrijf welke internationaal te werk gaat. Behalve recycling van keramische reststromen is Thijssen-Emans ook zeer actief betrokken bij sloop-, bouw en renovatieprocessen. Wij slopen niet alleen maar voeren alle soorten puin ook af naar erkende verwerkers of recyclen en verwerken het puin zelf. We zijn ISO 9001 en VCA gecertificeerd voor de aanneming en uitvoering van deze sloopwerken. Daarnaast voeren we onze diensten uit in verschillende landen en zijn we o.a. erg actief in Duitsland.

Met onze afdeling Milieutechniek saneren wij tevens met asbest besmette gebouwen en objecten. Wij beschikken over alle benodigde certificaten en vergunningen en zijn volledig Ascert-gecertificeerd.

Door de samenwerking met onze zusterbedrijven kan Thijssen-Emans een scala aan verschillende diensten bundelen. Denk hierbij behalve aan sloop- en asbest werkzaamheden ook aan bodemsanering, transport, containerverhuur, (mobile) puinrecycling en het leveren van verschillende soorten grind, zand en sierbestrating.

Thijssen-Emans bestaat al 50 jaar en staat bekend om haar flexibiliteit en betrouwbaarheid. Wij hebben een brede ervaring in de sloop-en asbest werken en hebben een correcte attitude naar omwonenden en bewoners. Werkzaamheden verrichten voor woningcorporaties is ons niet vreemd.

Een rijke historie

“Van een handelsonderneming tot veelomvattende recycling organisatie”.

1968

De firma Thijssen-Emans werd in 1968 opgericht door de heren Louis Thijssen en Teun Emans.

Thijssen was mede-eigenaar van een keramische fabriek en steenbakkerij in Beesel, het keramische bedrijf Loré. Emans was al langere tijd werkzaam in de dakpannen industrie. Maar inventief als hij was onderzocht hij nieuwe wegen.

Op een dag begon hij met het ophalen van de breuk van dakpannen bij dakpannenfabrieken in Nederland, Duitsland en België. Deze pannen leverde hij aan malerijen in Reuver en Swalmen, waar ze werden vermalen tot gravel. Tevens handelde hij in goede dakpannen. Op zondagochtend reed hij de agrarische bedrijven langs en bekeek de daken. Als de daken slecht waren bood hij aan om de oude rode pannen gratis mee te nemen en nieuwe pannen te leveren. Zo ontstond er een leuke handel.

1982

De ontwikkeling van de malerij.

Wernink Malerij Reuver verhuisde op een gegeven moment naar Beesel, naar de St. Jorisstraat. Toen het bedrijf ophield te bestaan namen Thijssen en Emans de machines over en startten hun eigen malerij op deze locatie. Gestart met 2 man en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 40 medewerkers. Toen op een dag een dakpannenfabriek in Duitsland haar deuren sloot kon Thijssen-Emans de dakpannen kopen en de fabriek ontmantelen. Hier werd de basis gelegd voor het sloopwerk, onderdeel van de werkzaamheden van Thijssen-Emans.

2019

Anno 2019 wordt Thijssen-Emans bestuurd door de zoon van Teun Emans, Theo Emans.

Theo Emans is al op jonge leeftijd bij zijn vader het bedrijf in gestapt en heeft zodoende kennisgemaakt met alle facetten van het werk. Zo ook Marc Stroucken, de huidige bedrijfsleider van Thijssen-Emans, die al sinds 1993 in dienst is en van alle markten thuis. Hij is verantwoordelijk voor de hele dagelijkse gang van zaken van alle onderdelen van het bedrijf.