Keramiek en Mineralen

Thijssen Emans produceert uit keramische reststromen chamotte. Ook vuurvaste mineralen afkomstig van afbraak of periodiek onderhoud van ovens alsook misproducties uit de fabricage van vuurvaste producten worden bij ons verwerkt tot secundaire grondstof.

Keramiek en Mineralen

Met onze maal-installaties zijn wij in staat om zeer klant specifiek chamotte te produceren in de gewenste korrelgroottes, samenstellingen en kleuren. Wij kunnen een chamotte produceren in korrelgroottes vanaf 0-0,5 mm. Tevens kunt u bij ons terecht voor tal van andere korrelgroottes alsook bezandingsmateriaal in verschillende kleuren en specificaties.

Thijssen-Emans produceert en levert gravel voor de tennisbanen en is de grootste gravel-leverancier van Nederland.

Chamotte is een geweldige grondstof voor tal van keramische producten zoals greswaren, vuurvaste materialen, wand- en vloertegels, stenen, dakpannen, raamdorpels en klinkers.

Door middel van doordachte mechanische bewerking van de keramische en vuurvaste reststoffen, in combinatie met een gedegen controle vooraf, kunnen wij oprecht zeggen dat Thijssen-Emans, als keramische brekerij, kwalitatief hoogwaardige producten levert tegen gunstige prijzen.

Door een jarenlange ervaring kunnen wij u de beste kwaliteit garanderen.

Levering per direct uit voorraad of op korte termijn op klantspecificatie.

Onze producten kunnen op verschillende manieren geleverd worden:

  • Los gestort
  • Silowagen
  • In Big Bags
  • In zakjes van 25 kg

 

Buiten productie op haar eigen locatie heeft Thijssen-Emans inmiddels geïnvesteerd in mobiele installaties om bij klanten op locatie reststromen te recyclen om zodoende duurzaam en wellicht ook kostenbesparend deze dienst te kunnen verlenen.

De moderne installaties zijn zodanig ontwikkeld dat hiermee op zeer efficiënte- en milieubesparende wijze geproduceerd kan worden waarbij kwaliteit en klant specifieke wensen voorop staan.